Γιορτή της Μητέρας

Δεύτερη Κυριακή του Μάη, γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο οι μανούλες και εμείς δεν θα μπορούσαμε να τις ξεχάσουμε…

Πριν πολλά χρόνια και συγκεκριμένα στις 9 Μαΐου του 1914 καθιερώθηκε στην Αμερική η ημέρα της μητέρας, ως εθνική εορτή και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Φέτος η ημέρα της μητέρας, είναι στις 10 Μαΐου και ίσως ο εορτασμός της, να έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία λόγω των δύσκολων και πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, μαμάδες,  μπαμπάδες, παππούδες,  γιαγιάδες και παιδιά.

Ευχόμαστε λοιπόν η ημέρα αυτή να γίνει αφορμή για πολλά χαμόγελα και όμορφες οικογενειακές στιγμές, γεμάτες χαρά και αισιοδοξία.

Μικρό το αφιέρωμα στη μάνα που γιορτάζει.

“Η μάνα δεν είναι αυτή που πάνω της θα στηριχτείς. Είναι αυτή που θα σε κάνει να μην χρειάζεσαι στηρίγματα!”                                                                                                                                    DOROTHY CANFIELD FISHER

Μιλήσαμε για την ισότητα, τον σεβασμό, την αξία της μητρότητας και της ανιδιοτελούς αγάπης. Ανάγνωση ιστοριών (“Μάντεψε πόσο σ΄ αγαπώ”“Η καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα βρήκε την ευτυχία”, “Κι αν δεν είσαι εσύ η μαμά μου?”, “Μια μητέρα για τον Κόκο” κ.λ.π.) και συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με το ρόλο και την αξία της μητέρας, τα είδη οικογενειών , κ.λ.π.  Ακούσαμε τραγούδια, διαβάσαμε παραμύθια και κάναμε χειροτεχνίες και ζωγραφιές δώράκια για τη μαμά κάθε παιδιού..

ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ
Αν είν΄απόψε αστροφεγγιά
μανούλα πάρε με αγκαλιά!
Κάνε φτερά τα δυο σου χέρια                                     
κι ανέβασέ με ως τ΄ αστέρια..
Κι όταν θ΄ανέβω εκεί ψηλά
μέσ΄στα αστέρια τα πολλά
θε΄να διαλέξω και θα βρω
δώρο για σε το πιο λαμπρό!
Κι αν είναι, μάνα, καταχνιά
και συννεφιά και σκοτεινιά,
στην αγκαλιά σου θα χωθώ
και μπόρα δεν θα φοβηθώ…
                  ΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ